Sadnice jkp Sumadija Kragujevac sadnice
Foto:JKP Šumadija

Da lopovi ne biraju ni mesto, a ni predmet krađe, potvrđuje slučaj iz Kragujevca, gde su za sada nepoznate osobe, opustošile park koji se nalazi ispred zgrade BIA u stogom centru grada. Gradsko komunalno preduzeće ‘’Šumadija’’saopštilo je da je iz parka iščupano preko 200 sadnica cveća i ukrasnog šiblja.

Očerupan park koji se nalazi ispred zgrade BIA u Kragujevcu

Radnici ovog preduzeća, jutros su prilikom redovnog obilaska terena naišli na, kako kažu, „tužnu sliku“ u ulici Save Kovačevića, gde je iz parka kod zgrade BIA sa zelene površine, nestao veliki broj novozasedjinh sadnica.

Kragujevac sadnice
Sadnice Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Našem portalu je u tom preduzeću potvrđeno da su nepoznati počinioci u toku noći očerupali park i odneli 12 sadnica tuja, četiiri ukrasne biljke i oko 200 komada cvetne rasade.
Oni kažu da se sitne krađe cveća i drugog sadnog materijala često dešavaju, ali su iznenađeni drskošću da tokom noći nestane gotovo sve iz parka.

Kragujevac sadnice
Sadnice Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Objašnjavaju da je taj prostor samo tokom ove godine dva puta oplemenjen novim sadnicama, koje su dobili donacijama, te da im je neshvatljivo da nesavesni pojedinci na ovakav način narušavaju izgled grada.

U jednoj od akcija oplemenivanja parka, nedavno je potpredsednica SPS Slavica Djukić Dejanović sa gradskim zvaničnicima zasadila nekoliko biljaka.

Pročitajte još:

U preduzeću ‘’Šumadija’’ za Nova.rs kažu da su podneli krivičnu prijavu protiv NN lica i nadaju se da će biti otkriveni počnici, jer je taj prostor pokriven i nadzornim kamerama. Oni osuđuju ovakvo ponašanje pojedinaca i apeluju na gradjane da ne uništavaju parkovsko zelenilo, koje grad čini lepšim i prijatnijim mestom. .

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare