Vakcinacija na beogradskom Sajmu
Vakcinacija na beogradskom Sajmu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Jedan korisnik društvenih mreža koji se vakcinisao protiv koronavirusa podelio je svoju objavu u kojoj je objasnio razloge zbog kojih se imunizovao i zbog kojih bi svako od nas to trebalo da učini.

„Ne, nemam pojma što je u vakcini, niti u svim onima koje sam dobio kao dete, kao što nemam pojma ni šta sve zapravo ima u lekovima poput Brufena, Paracetamola, Nimulida ili Andola koje uzmem kada glava zaboli ili skoči temperatura, niti šta je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnije popravke zuba, antibiotiku protiv upale, niti u vakcini protiv tetanusa, gripa, ili u vakcinama za decu. Verujem svom doktoru kad kaže da je potrebno. Takođe, ne znam tačno ni pouzdano šta je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni šta je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem… Ne znam ni svaki sastojak mog sapuna, ili šampona, ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korišćenja mobilnog telefona, niti da li su u kafiću, u kom sam upravo popio produženi espreso, zaista korišćene čiste šoljice i da li je osoblje opralo ruke“, navodi jedna osoba u svojoj objavi i dodaje:

„Uglavnom… Puno je stvari koje ne znam i nikada ih neću znati. Znam samo da je život kratak, jako kratak, a ja i dalje želim da radim nešto drugo, osim da sedim kod kuće. I dalje želim da izlazim, da se družim i putujem, da grlim ljude bez straha i pronađem onaj osećaj života ‘od ranije’.“

Ovaj korisnik ističe da se kao dete i odrasla osoba vakcinisao svim vakcinama iz kartona obavezne vakcinacije, kao što je cepivo protiv tuberkuloze, zauški, boginja…

On kaže da su njegovi roditelji i on verovali nauci i da nikada nisu obolevali niti prenosili bilo koju od zaraznih bolesti protiv koje su vakcinisani.

„Vakcinisao sam se, ne zato jer vlada kaže da to tako treba, nego: da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19, ne zarazim svoje najbliže i najdraže, ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate, ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim i oduzmem to mesto nekome kome je zbog akutnog oboljenja i životne ugroženosti taj krevet mnogo potrebniji, da zagrlim svoje najdraže, da ne moram da radim PCR ili antigenske testove da bih otišao u bioskop, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i slično,da živim svoj život“, rekao je on i dodao:

„Da bi Covid-19 konačno postao stara i loša uspomena, da nas zaštitim, SVE NAS.“

Bonus video – Priča o zaraženoj porodilji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram