Jelena Stupljanin Foto:Ivan Dinić/Nova S

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je danas da vlast, putem tabloida, targetira glumicu Jelenu Stupljanin, koja je u spotu inicijative Kreni-Promeni protiv Rio Tinta ustala u odbranu svog naroda i Ustava Srbije.

Posle zakazivanja velikog narodnog protesta protiv Rio Tinta, Zakona o referendumu i inicijativi, kao i uništavanja Makiša, premijerka Srbije Ana Brnabić je iznela neistine da je Rio Tinto kupio sve parcele i kuće i da Zakon o eksproprijaciji nije pisan za tu kompaniju, navodi Udruženje.

Postoje jasni podaci da je od 600 hektara potrebnih za rad rudnika i prateću infrastrukturu, Rio Tinto otkupio 140 hektara, dok većinu zemlje stanovištvo ne želi da proda.

Pitanje ovih zakona nije pitanje isključivo političkih stranaka i Brnabić pominjanjem prethodne vlasti pokušava da pitanje opstanka naroda u dolini Jadra prebaci na stranačko prepucavanje.

Na velikom narodnom skupu govoriće i stanovnici Jadra koji nisu prodali svoja imanja i odbijaju da popuste pred pritiscima, a oni su dokaz da premijerka ne govori istinu, navodi se u saopštenju.

Protest je zakazan za sredu u 18 sati na platou ispred Andrićevog venca.

BONUS VIDEO: Reklama o Rio Tintu koju je RTS odbio da emituje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare