Dalekovod struja
Dalekovodi struja Foto:EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Posle najave JKP „Gradska toplana Užice“ da će grejanje poskupeti za 9% od 1.januara 2022.godine, država obećala pomoć užičkoj toplani kako bi, na bar šest meseci odložili poskupljenje usluge daljinskog grejanja.

Primene odluke o poskupljenju odložena je do 1.juna jer su od države stigla obećanja za pomoć, rekao je za Nova.rs direktor JKP „Gradska toplana Užice“, Branko Filipović.

„Dobili smo obećanje iz državnog vrha da država staje iza nas i da će nam pomoći sa robnim rezervama. Odluka o poskupljenju nije odbačena već je samo odložena njena primena. Kako ne bismo ušli u problem sa likvidnošću, država će nam od Nove godine dati određene količine mazuta a mi ćemo energente kasnije u kilogramima vraćati, kada bude povoljnija cena energenata.

PROČITAJTE JOŠ

 

Grad Užice je dobio uverenja od Republike da nas neće ostaviti na cedilu, te da će nam maksimalno pomoći, koliko budu mogli. Ako je takva situacija, mi ne moramo da planiramo enormno poskupljenje, jer ćemo mazut kupovati i vraćati kada cena bude stabilizovana“, rekao je za naš portal Filipović.

Da li će cene mazuta biti povoljnije, to sada niko ne može da garantuje pa tako ni to po kojoj ceni će Užičani vraćati iz robnih rezervi pozajmljen mazut. Obećanje države je stiglo odmah nakon najavljenog poskupljenja grejanja u Užicu i to u iznosu od 9%. Pre toga, predsednik Srbije je obećao da cene grejanja neće poskupeti do kraja grejne sezone, pa najnovija reakcija i nije iznenađujuća.

BONUS VIDEO: Jeftina samo struja. Ostalo sve skuplje

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar