Foto: Valdislav MItić

Opština Bujanovac proglasila je od danas vanrednu situaciju zbog epidemije koronavirusa, a kako bi mogle da se sprovedu preventivne mere. Jedna od mera koje su uvedene je da srednja škola “Sezai Suroi” od ponedeljka, 23. novembra prelazi na onlajn nastavu.

Zaključak bujanovačkog Štaba za vanredne situacije je da je epidemiološka situacija u ovom mestu nepovoljna i nestabilna, a prema podacima Doma zdravlja i inspekcije koja kontroliše sprovođenje mera.

„Iz dana u dan povećava se broj pregleda u kovid ambulanti, a samim tim i broj obolelih, a i donete zaštitne mere ne poštuju se u dovoljnoj meri“ navode iz Štaba.

Osim što srednja škola prelazi na onlajn nastavu, jedna od mera Štaba je i nalog inspekciji da nastavi sa kontrolom poštovanja epidemioloških mera, kao i apel građanima i privrednicima da su u obavezi da poštuju mere.

Prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata potvrđeno je 14 novih slučajeva obolelih od korone, a juče je taj broj bio 11.

Podsetimo, u poslednje vreme vanredna situacija je zbog povećanog broja obolelih od korone uvedena u Nišu, Preševu, Vlasotincu, Dimitrovgradu, Prokuplju i Žitorađi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar