antigenski test na koronu
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije, u opštini Preševo danas je proglašena vanredna situacija, koja će trajati 15 dana.

Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Armend Aliju rekao je da je u oktobru u Preševu bilo 45 slučajeva kovida-19, a u prvoj polovini novembra 74 slučaja.

„Više od 20 pacijenata je hospitalizovano u lošem stanju. Potrebno je puno posvećenosti i discipline građana da bi se prevazišla ova opasnost“, poručio je Aliju.

Štab za vanredne situacije opštine je predložio da vanredno stanje u opštini Preševo traje 15 dana.

Radno vreme restorana i svih drugih ugostiteljskih objekata, kao i kladinica i kockarnica je ograničeno do 19 časova, a u svim opštinskim službama rade se skraćeno od 8 do 14, s tim što u kancelarijama neće biti više od dvoje zaposlenih.

Javnom preduzeću „Moravica“ je naloženo da postave dezo-barijere na svim ulazima na pijace, kao i da postavi plakate sa upozorenjem na korišćenje zaštitne maske.

Dom zdravlja u Preševu je dobio nalog da postavi šatore ispred kovid ambulante, koje će obezbediti Opština, a otkazane su sve kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar