Rupe, zarđali delovi i metalna podloga koja se vidi kroz oštećenja na asfaltu. To je stanje u kom se nalazi stari Savski most, koji polako, ali sigurno propada. Ekipa Nova.rs snimila je stanje na mostu i situacija je i više nego zabrinjavajuća.

Kako se može i videti na snimku, most, preko kog prelaze automobili, autobusi i tramvaji, doduše jedva, nalazi se u očajnom stanju.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Asfalt je na nekim delovima popucao, a na nekim je prepun rupa, a oštećenja su vidljiva i oko tramvajskih šina.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Metalni delovi mosta su izlizani, zarđali i iskrivljeni, a na nekim mestima i „bušni“.

Pročitajte još:

Savski most izgrađen je 1942. godine, a od nemačkog miniranja 20. oktobra 1944. godine spasio ga je beogradski učitelj Miladin Zarić, čiji je mural i oslikan na stubovima mosta sa novobeogradske strane.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Podsetimo, u javnosti se proteklih nekoliko meseci često pominjalo uklanjanje tog mosta i izgradnja novog na njegovom mestu, a poslednja informacija koju je objavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je da će uklanjanje mosta početi u junu ove godine.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Toj odluci se protivi veliki broj građana, nevladinih organizacija i udruženja i pojedine opozicione stranke. Građani koji privatnim automobilima ili gradskim prevozom, svakodnevno prelaze u oba smera, tvrde da je most značajan za žitelje s obe strane reke Save. Sudeći po onome što smo zatekli u obilasku mosta, izgleda da je vlast u Beogradu rešila da ovu ključnu saobraćajnicu prepusti propadanju i tako ućutka Beograđane koji se bune.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić o uklanjanju Starog savskog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare