Na starom Savskom mostu u Beogradu vidljiva su velika oštećenja, ispod brojnih rupa na asfaltu vidi se metalna podloga, a zarđali su i oštećeni metalni delovi mosta pored kolovoza, prenosi reporter agencije Fonet.

„Uprkos tome što nije baš u dobrom stanju, ljudi koriste most i on puno znači većini građana“, rekao je za ovu agenciju stanovnik Novog Beograda Nemanja Torbica.

Pročitajte još:

On deli mišljenje mnogih sugrađana da most treba zadržati na tom mestu zbog istorijske važnosti, ali i da je zbog bezbednosti potrebna popravka kolovoza i konstrukcije mosta.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U javnosti se proteklih nekoliko meseci često pominjalo uklanjanje tog mosta i izgradnja novog na njegovom mestu, a poslednja informacija koju je objavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je da će uklanjanje mosta početi u junu ove godine.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Toj odluci se protivi veliki broj građana, nevladinih organizacija i udruženja i pojedine opozicione stranke. Građani koji privatnim automobilima ili gradskim prevozom, svakodnevno prelaze u oba smera, tvrde da je most značajan za žitelje s obe strane reke Save.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Savski most izgrađen je 1942. godine, a od nemačkog miniranja 20. oktobra 1944. godine spasio ga je beogradski učitelj Miladin Zarić.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Mural posvećen Miladinu Zariću oslikan je 2022. godine na stubovima mosta sa novobeogradske strane.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić o uklanjanju Starog savskog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar