Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povređena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, neadekvatnom istragom njegove smrti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Žalbu Ustavnom sudu BiH podneo je Dragičevićev advokat Ifet Feraget pre više od dve godine zbog, kako je naveo, neadekvatne istrage u predmetu ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Ustavni sud je naveo da su povređena ljudska prava Davora Dragičevića, garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

Dragičević je rekao da odluka Ustavnog suda BiH potvrđuje da su institucije Republike Srpske „duboko umešane“ u ubistvo njegovog sina i progon njegove porodice i neformalne grupe „Pravda za Davida“.

„Jedini cilj koji su imale te institucije bio je zaštita ubica Davida, a ne potpuno rasvetljavanje tog stravičnog zločina“, kazao je Dragičević za Radio Sarajevo.

Naveo je da je očekivao takvu odluku Ustavnog suda BiH i dodao da „pravdu za Davida i Dženana (Memića) više ništa ne može da zaustavi“.

„Nažalost, kao i u slučaju Memić, prošlo je dosta vremena, ali ova odluka otvara sva vrata Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljki Gordani Tadić, u koju imam puno poverenje, da konačno uzme u razmatranje sve aspekte ovog slučaja i da ubrzo dođemo do konkretnih rezultata“, naveo je Dragičević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram