Foto:N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donelo je danas odluku o preuzimanju predmeta "David Dragičević" i počinje rad na ovom slučaju, u cilju rasvetljavanja ubistva Davida Dragičevića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon što su razmotreni spisi iz Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluke i Republičkog javnog Tužilaštva Republike Srpske, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odlučilo je da će slučaj „Dragičević“ od sada biti u njihovoj nadležnosti.

„Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odnosi se na istragu kaznenog dela protiv života na štetu oštećenog Dragičević Davida iz Banjaluke. Preuzeti predmet Republičkog javnog Tužilaštva RS, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti, koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog dela protiv života na štetu oštećenog Dragičević Davida, kao i neprijavljivanje kaznenog dela i počinitelja, te pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog dela”, navode iz Tužilaštva BiH.

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida, nedavno je za Nova.rs rekao da institucije Republike Srpske ne poštuje i da ima poverenja u Tužilaštvo BiH. 

„Moj stav je isti kao pre 2,5 godine. Ja institucije Republike Srpske, pre svega MUP, Tužilašvo i Sud apsolutno ne priznajem. Meni je bitno da je predmet o ubistvu mog sina Davida došao na uvid u Tužilaštvo BiH. Ono će da uradi uvid u taj spis i pokrene istragu za organizovani kriminal“, istakao je Davor i dodao:

„Proces koji sada pokreću je skretanje sa prave istrage, nećemo dobiti nalogodavce i ubice. Meni odvojeni procesi apsolutno ne trebaju. Svi koji su učestvovali od momenta nestanka, odnosno otmice Davida treba da budu na istoj optuženičkoj klupi“.

Podsetimo, David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a šest dana kasnije njegovo telo pronađeno je ušću reke Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kaštel. Policijski izveštaji tvrdili su, i ostaju pri tome, da je smrt nastala utapanjem, bez elemenata krivičnog dela. Obdukcija je obavljena šturo i bez mnogo razmišljanja, a njegova smrt je proglašena utapanjem.

Davor je za Nova.rs rekao da su mu poznati motivi za svirepo ubistvo njegovog sina, ali neće o njima govoriti u javnosti dok ne bude pozvan da svoju istinu kaže na sudu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar