Foto:Shutterstock/Google maps

Nakon što je jedna Beograđanka ranije podelila svoje neprijatno iskustvo koje je zbog deteta doživela u centrali Uprave za trezor u Pop Lukinoj u Beogradu, odnosno da joj je bebama navodno zabranjen ulaz, oglasila se Uprava za trezor navodeći da takva zabrana ne postoji.

Ministarstvo finansija prosledilo je danas portalu Nova.rs odgovor Uprave za trezor povodom slučaja koji se juče odigrao u njihovoj centrali u Pop Lukinoj ulici u Beogradu kada je jednoj ženi bilo onemogućeno da uđe u zgradu zbog, kako je tom prilikom navela bebe. Uprava je navela u svom odgovoru da ne postoji zabrana ulaska za decu u centrali Uprave za trezor, kao i u bilo kojoj njihovoj ekspozituri i filijali.

„Napominjemo da je pomenuta stranka uspešno podnela zahtev zbog kojeg je i posetila zgradu Uprave za trezor, a da je njen revolt izazvan pogrešnim tumačenjem prakse koju, u najboljoj nameri, primenjuju naši zaposleni“, tvrdi Uprava za trezor i dodaje:

„Naime, dodatnom proverom je utvrđeno da su radnici Uprave za trezor, kao i uvek, postupali upravo u skladu sa ustaljenom praksom, koja podrazumeva da se strankama sa malom decom i osobama sa invaliditetom posvećuje dodatna pažnja, olakšava im se i ubrzava procedura predaje zahteva.“

To podrazumeva da, bar kako tvrdi Uprava za trezor, zaposleni iz pisarnice izlaze do prijavnice gde prihvataju zahteve stranaka.

„Što je i ovoga puta učinjeno, upravo kako bi strankama procedura bila olakšana i komfornija, a što potvrđuju i snimci sa nadzornih kamera. Dakle, s obzirom na to da je stranka došla sa bebom i sa kolicima, u pratnji još jedne osobe, zaposleni iz uprave su joj dodatno izašli u susret kako ne bi morala sa kolicima da prelazi stepenice do pisarnice, gde se podnose zahtevi. Dodatno, zaposlena iz pisarnice je stranci izašla u susret i dala joj broj telefona, kako ubuduće ne bi morala sa detetom da dolazi u centralu Uprave za trezor, već kako bi mogla telefonskim putem da prati tok predmeta“, navodi se u odgovoru za portal Nova.rs.

Zbog svega u ovoj instituciji su izrazili žaljenje zbog, kako tvrde, nesporazuma.

„Izražavamo žaljenje zbog nesporazuma, kao i nezadovoljstva nastalog usled pogrešnog tumačenja načina rada naših zaposlenih i naglašavamo da Uprava za trezor ostaje posvećena profesionalnom pristupu u radu sa strankama, te da u našim prostorijama ne postoji diskriminacija bilo koje vrste, posebno ne prema osobama u pratnji dece“, tvrde nam u Upravi za trezor.

Podsetimo, jedna Beograđanka juče je podelila neprijatno iskustvo koje je doživela u pomenutoj zgradi kada joj je bilo onemogućeno da uđe u zgradu, kako tvrdi, zbog bebe.  Njoj je, kako tvrdi, portir na ulazu rekao da je bebama ulaz zabranjen.

Ona je navela da niko nije imao odgovor od službenika na pitanje zašto beba ne sme da uđe u zgradu.  Zbog toga je, kako je ranije objasnila za naš portal, svoje poslove, odnosno podnošenje zahteva, morala da završi na ulaznim vratima.

„Osećala sam se kao da vučem kravu s livade sa sobom, a ne svoju bebu u kolicima. Pritom sam otišla lično, jer na mejl ne odgovaraju, niti se javljaju na telefone“, ispričala je ranije za Nova.rs ova mlada majka.

Bonus video – Snežana Lazarević iz MDRI-S o izveštaju „Zaboravljena deca Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)