Foto:Video/Nova.rs

Udruženje Ujedinjeni protiv kovida reagovalo je povodom "Hipokratove medalje" koju je Društvo lekara Vojvodine dodelilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za zasluge u unapređenju zdravstva. Poručuju da je takav "čin stavljanje soli na ranu našeg esnafa, i može ukazati na to da ima kolega ogrezlih u poltronstvu koje žive oportunizam".

„Možda je upravo tu negde tajna zašto su nam liste čekanja tako duge, zašto se pacijenti šetaju od jedne do druge ustanove, često bez adekvatne usluge, zašto je kod nas za sve potrebna veza, i zašto o svemu ćuti Lekarska komora Srbije, koja koristeći novac svojih kolega, a usput štiteći nereagovanjem razne ‘nestoroviće’ u zdravstvu, i dalje ne formira Fond za pomoć deci preminulih lekara. Trebalo bi da imate makar malo stida, kolege iz Društva lekara Vojvodine“, istakli su Ujedinjeni protiv kovida u saopštenju.

Dodaju da u „vremenu bez samilosti, u našem društvu bezosećajnosti, potpuno razbijenom u paramparčad, postaje sasvim normalno da jedno strukovno udruženje dodeljuje medalju jednom političaru“.

„Naredni laureat bi trebalo da vam bude neki bankomat. Dodelite mu medalju zato što vam je dao vaše pare. On vas bar neće učiti kako da radite svoj posao“, poručuju Ujedinjenih protiv kovida.

Podsetimo, Vučić je od Društva lekara Vojvodine primio „Hipokratovu medalju“ za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su Vučiću i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.

Predhodni dobitnik Hipokratove medalje bio je Vladeta Jerotić.

BONUS VIDEO: Lekari kao izborni aduti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare