Vladeta Jerotić i Aleksandar Vučić Foto: Printscreen televizija Hram, FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je od Društva lekara Vojvodine "Hipokratovu medalju" za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno nam je iz njegovog kabineta. Kao da samo priznanje nije bilo dovoljno, skandalozno i sramotno deluje i podatak da je, pored Vučića, jedini dobitnik ovog priznanja do sada bio dr Vladeta Jerotić - njih dvojica sada su stavljena u isti koš.

Da Vučić nije prvi laureat Hipokratove medalje saznali smo od predsednice Društva lekara Vojvodine (u okviru SLD).

„Vladeta Jerotić je prvi i dosad jedini dobio Hipokratovu medalju, koju dodeljuje naša Sekcija za humanost, umetnost i kulturu. U okviru sekcije naši medicinski akademici jednom u 10 godina odlučuju kome će dodeliti ovu medalju. Ova druga medalja dodeljena je za zasluge i unapređenje zdravstva, predsedniku Aleksandru Vučiću, kao čoveku koji je izuzetno zaslužan za unapređenje zdravlja stanovništva. Akademici Vladimir Jokanović i Milorad Žikić, doneli su ovu odluku, a kao predsednik Društva lekara Vojvodine, bilo je logično da ću podržati takvu jednu akciju“, kaže za Nova.rs prof. dr Ksenija Bošković, predsednica Društva lekara Vojvodine.

Ponosni smo što smo sve muke oko kovida izneli uz podršku predsednika, ističe ona.

“Predsednik nam je mnogo pomogao tokom pandemije i izgradio je bolnice. Zato ne mogu da se složim sa kolegama koje ga napadaju i smatraju da mu je medalja nezasluženo dodeljena” naglašava prof. dr Bošković.

Zasluge

Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su Vučiću i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.

Vučić je istakao da „Hipokratovu medalju“ ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu našu državu.

Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana, rekao je predsednik, naglasivši da je promenena paradigma prema kojoj je srpsko zdravstvo najlošije u Evropi.

Vučić je poručio da će se nastaviti ulaganja u zdravstvo, kako bi građani dobili najkvalitetnije usluge u svojoj zemlji.

Bonus video: Ćuta objasnio kako će Vučić da padne s vlasti: To je balon od sapunice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare