Žujović/ Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je od Društva lekara Vojvodine "Hipokratovu medalju" za zasluge u unapređenju zdravstva, kao i za poseban lični angažman na poboljšanju uslova rada u zdravstvenim ustanovama širom zemlje, saopšteno je iz njegovog kabineta. Tim povodom oglasio se i pulmolog Dejan Žujović, koji je na predsednika apelovao da završi medicinu, jer je, smatra on, veliki potencijal.

„Žao mi je što nije upisao medicinu, imao je bolju perspektivu nego kao košarkaški trener. Upišite fakultet, pomoći ćemo. Vidite po svojim kadrovima da nije teško. Grehota bi bilo da takvi duduci završavaju medicinu, a ta takav potencijal to ne uradi. Predsedniče, budi mi kolega“, apeluje Žujović u izjavi za Nova.rs.

Naš sagovornik, u njemu prepoznatljivom ironičnom maniru, Vučiću predočava sve prednosti doktorskog posla.

„Vrlo je profitabilno, vidite po svojim kadrovima. Mogao bi da specijalizuje epidemiologiju, može dobro da se zaradi“, savetuje Žujović.

Na naše pitanje čime je predsednik Srbije zaslužio takvo priznanje koje mu je danas ukazala lekarska struka, Žujović odgovara:

„Svakim atomom svog bića je zaslužio to. Mi za bolje i nismo. Mislim da je sve baš kako treba da bude“.

Komentarišući to kako se lekarska struka, posle velikih gubitaka tokom korone, oseća povodom priznanja ukazanom Vučiću, Žujović ukazuje da su u Srbiji lekari samo potrošna roba.

„Ko nas pita, ionako nismo ni za šta. Mi smo potrošna roba. Samo neka se odazovu opet na poziv države kad bude zvala. Šta deca šta porodica, šta nuževi – država zove. Nemoj da se pitate, samo slušajte šta da vam se kaže i trpite“, ljut je i ironičan Žujović.

Dr Žujović radi u beogradskom Zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu, a tamo baš danas, na dan kada je predsenik Srbije dobio Hipokratovu medalju, nije bilo struje.

„Ja vidim danas mi nešto bolje, nisam imao struje pola radnog vremena. To je super, odlično. Bravo, bravo, bravo“.

Istakavši da se po izgradnji najsavremenijih zdravstvenih objekata u poslednjih nekoliko godina jasno vidi koliko se Srbija menja, predstavnici Društva lekara Vojvodine zahvalili su Vučiću i na tome što je mnogo učinio na zadržavanju kadrova, koji se sada vraćaju u Srbiju kako bi svojim znanjem na najbolji način pomagali ljudima u svojoj zemlji.

Vučić je istakao da „Hipokratovu medalju“ ne doživljava samo kao ličnu čast, već nadasve kao priznanje i nagradu za sva ulaganja i investicije u zdravstveni sistem, što je svojevrsna nagrada za celu našu državu.

Zdravstveni sistem je jedan od četiri najvažnija stuba države, a Srbija je pokazala i za vreme poslednje globalne zdravstvene krize da je u stanju da brzo reaguje i pobrine se za očuvanje zdravlja i života svojih građana, rekao je predsednik, naglasivši da je promenena paradigma prema kojoj je srpsko zdravstvo najlošije u Evropi.

Vučić je poručio da će se nastaviti ulaganja u zdravstvo, kako bi građani dobili najkvalitetnije usluge u svojoj zemlji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare