Foto:Shutterstock

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu prvi put će ove godine upisati generaciju budućih inženjera koji će studirati po novim studijskim programima sa tri godine za osnovne i dve godine za master akademske studije.

Pored postojećih, uveden je i novi studijski program – Geoinformatika, saopštio je Građevinski fakultet.

Ovim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja dodatno se prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.

Pročitajte još:

„Novi programi omogućavaju studentima da već nakon trogodišnjih osnovnih studija počnu da rade. Drugima će povećati mobilnost, omogućiti prelaz sa građevinskih fakulteta iz Srbije i okruženja u Beograd, studijski boravak ili nastavak studija na nekom od prestižnih evropskih fakulteta koji koriste istu formu studija: tri godine za osnovne i dve za master studije“, rekao je dekan Vladan Kuzmanović.

On je dodao da očekuju da će, zahvaljujući izuzetnoj potražnji za inženjerima građevinarstva, ove godine sva mesta biti popunjena već u junskom upisnom roku.

Ove godine za upis na Građevinski fakultet predviđeno je 330 mesta na studijskom programu Građevinarstvo, 60 na Geodeziji i 30 na Geoinformatici.

Od ovih 420 mesta, iz državnog budžeta školovanje će biti finansirano za ukupno 300 studenata.

Rangiranje za upis biće obavljeno na bazi uspeha iz srednje škole (40 odsto) i rezultata sa prijemnog ispita iz matematike (60 odsto), koji će biti organizovan na fakultetu u utorak, 29. juna u 15 sati.

Prijavljivanje i podnošenje dokumentacije za polaganje prijemnog moguće je kompletno onlajn.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar