Septička jama Umka
Foto: printscreen Vladimir Erić/Video

Umka, kao i mnogi drugi delovi Beograda, ima problem sa kanalizacijom koju nema, a otpadne vode uglavnom se talože u improvizovanim septičkim jamama, čiji prelivi vode direktno u Savu. Međutim, jedna porodica sprovela je odvod kanalizacije iz svoje kuće na travnjak parka.

Jedan od žitelja ovog beogradskog naselja, Vladimir Erić, ukazao je na ovo neverovatno i opasno rešenje za kanalizaciju, odnosno preliv koji vodi fekalne vode direktno u travnjak dečjeg igrališta.

„Opasno je po zdravlje nekoliko porodica koje žive u neposrednoj blizini, kao i dece i drugih posetioca parka i istorijskog spomenika. To se ne dešava povremeno, kad krenu bujice ili se menja vodostaj – već je trajno rešenje sa kojim ne uspevamo da se izborimo više od 10 godina“, žali nam se meštanin.

Kaže da se fekalije šire parkom, te da zemlja upije šta može, a sve ostalo širi, kako ističe naš sagovornik, nesnosan smrad i bakterije desetinama metara okolo.

Meštanin kaže da je ovaj problem prijavljen ekološkoj inspekciji pre više od tri godine, ali da nikada nije dobio bilo kakav odgovor, a kako tvrdi površina zagađenog zemljišta je veća od ara.

„Tu su samo fekalne bare“, žali se naš sagovornik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar