Goran Marković i Darija Kisić Tepavčević
Goran Marković i Darija Kisić Tepavčević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/JADRANKA ILIC

Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida reagovalo je povodom uvreda koje je izrekla ministarka rada Darija Kisić Tepavčević na račun reditelja Gorana Markovića. Oni su osudili potez Kisićeve i istakli da je izjava ministarke neprimerena lekarskom pozivu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Ova epidemija je in vivo pokazala ogoljeni oportunizam pojedinaca. Profesorka epidemiologije je ušla u stranku i počela da brani masovna okupljanja po halama i obesmišljava osnovne protivepidemijske mere. Sada se usudila da se bavi i umetnošću na podjednako sramotan način.

Pročitajte još:

Izjava Darije Kisić Tepavčević u kojoj se na najprizemniji način vređa jedan čovek, koji je pri tome jedan od najvećih filmskih i pozorišnih reditelja koje su ovi prostori iznedrili, a sve upakovano u formu lekarskog izveštaja, eklatantan je primer sramotnog ponašanja neprimerenog lekarskom pozivu i kaljanja ugleda profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Sa gnušanjem se ograđujemo od ovakve zloupotrebe diplome lekara u javnom prostoru. O tome bi morale da se izjasne Lekarska komora i Medicinski fakultet u Beogradu, koji opet imaju šansu da uzmu u zaštitu same principe medicinske struke ali i sve ostale institucije i strukovna udruženja u cilju nedvosmislene osude kako bi bilo jasno da je zloupotreba lekarske profesije u cilju jeftine političke propagande i medijiskog manipulisanja nedopustiva.

Gospođa Kisić Tepavčević bi morala uputiti javno izvinjenje gospodinu Markoviću ukoliko je zadržala nešto poštovanja prema tituli koju nosi ispred imena.

Goran Marković je personifikacija pristojnog društva.

Goran Marković je jedan od nas.

Goran Marković je nacionalno blago.

Goran Marković se ne dira!“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nakon krajnje sramne izjave ministarke Kisić o reditelju Goranu Markoviću oglasio se veliki broj ličnosti s domaće kulturne scene, a među njima su Svetlana Ceca Bojković, Sergej Trifunović, Tihomir Stanić, Ljubinka Klarić. Svi osuđuju izjavu ministarke.

BONUS video: Ceca Bojković o Goranu Markoviću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram