Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zaposleni u Pošti Srbije i članovi njihovih porodica moći će da studiraju na Fakultetu društvenih nauka u Beogradu uz upola nižu školarinu. Ovo je omogućeno ugovorom o saradnji koji su početkom juna sklopili Pošta Srbije i ovaj privatni fakultet koji deli novobeogradsku adresu sa drugim javnim preduzećem - za promet naoružanja, vojne opreme i transfer tehnologije - Jugoimport SDPR.

Pomenuti fakultet obrazuje kadrove za ekonomiju, digitalne medije i komunikacije, za šta je akreditaciju dobio krajem septembra 2020. godine, kada je upisana prva generacija studenata.

Dok se u javnosti ovaj fakultet dovodi u vezu sa vladajućom strankom, u Pošti Srbije za portal N1 kažu da je to javno preduzeće „društveno-odgovorna kompanija koja vodi konstantnu brigu o svojim zaposlenima i da je saradnja sa Fakultetom društvenih nauka samo jedna u nizu pogodnosti za zaposlene“.

Pošta Srbije i Fakultet društvenih nauka (FDN) u Beogradu potpisali su 3. juna Ugovor o saradnji koji podrazumeva specijalne pogodnosti za zaposlene u Pošti Srbije i njihove članove porodica koji se odluče za studiranje na ovom fakultetu, saopštila je Pošta Srbije.

U javnosti ga je prvi put, u avgustu 2020. godine, pomenuo lider Dveri Boško Obradović nazvavši ga „Megatrendom dva ili novim Megatrendom“, navodeći da je SNS osnovao privatni fakultet i da je većina predavača FDN-a potekla sa Megatrenda – čak 27 od ukupno 34 nastavnika na novom fakultetu su bivše kolege ili studenti osnivača Megatrenda Miće Jovanovića, što je Jovanović i potvrdio.

“Fakultet društvenih nauka (FDN) nastao je bukvalnim prebegavanjem naših nastavnika sa Magatrenda, a moje mišljenje je da je SNS hteo da napravi svoju instituciju”, rekao je tada za Nova.rs Mića Jovanović.

„Ugovorom o saradnji između JP Pošta Srbije i Fakulteta društvenih nauka, za sve zaposlene u Pošti Srbije i članove njihovih porodica obezbeđene su posebne pogodnosti za školovanje, odnosno upis na sve akreditovane studijske programe prvog stepena, kao i nastavak školovanja upisom na studije drugog stepena. Školarina za zaposlene u Pošti Srbije i članove njihovih porodica umanjena je za 50 odsto i može se platiti jednokratno u celini, u dve jednake rate, pri upisu zimskog i letnjeg semestra (garancija čekovi građana) ili u dvanaest jednakih mesečnih rata (garancija potpisana administrativna zabrana)“, kažu za portal N1 u Pošti Srbije.

Na pitanje da li Pošta planira da sklopi ugovore sa još nekim fakultetima – poput Saobraćajnog koji ima stručne smerove koji se odnose na osnovnu delatnost preduzeća (poštanski saobraćaj i mreže, telekomunikacioni saobraćaj i mreže), u ovom javnom preduzeću odgovaraju da je rukovodstvo Pošte Srbije razgovaralo sa profesorom Nebojšom Bojovićem, dekanom Saobraćajnog fakulteta u Beogradu o intenziviranju saradnje.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Stefan Mitrović i Zoran Pavlović: Partijska knjižica glavna preporuka za posao u Pošti 

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar