Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Udruženje gradjana "Komšije sa Dorćola" optužilo je nadležne u gradskoj i republičkoj vlasti da "tendenciozno iznose neistinite podatke u vezi sa građevinskim radovima na izgradnji trolejbuske mreže na Dorćolu".

Iz udruženja su ocenili da se „tendencioznim navodima i smislenim lažima vrši pritisak zastrašivanjem slobodnih građana koji insistiraju na poštovanju propisa i koji neće odustati od namere da spreče dalje nepotrebno uništavanje ulica Dorćola“.

„Sve učestaliji napadi od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, dovode nas do zaključka da je projekat izmeštanja trolejbuske mreže vredan četiri miliona evra, zapravo mnogo bitniji za grad i Republiku“, navele su „Komšije sa Dorćola“.

Upitali su da li se izmeštanjem trolejbusa na Dorćol „otvara mogućnost za dalje izmene na potezu od Studentskog trga do Slavije“.

„Zašto je grad Beograd prekršio Generalni urbanistički plan koji se primenjuje do 2021. godine? Zašto su građevinski radovi bili netransparentni, bez poštovanja propisanih uslova za obezbeđenje i obeležavanje gradilišta, zašto su radnici radili bez šlemova, uz neverovatnu činjenicu da se na gradilištu nalaze dve različite gradjevinske table“, upitali su iz udruženja.

Stanovnici tog dela Beograda su 28. aprila, uprkos policijskom času, protestovali zbog preuređenja svojih malih, ranije mirnih ulica, radi pripreme za budući stalni prolazak trolejbusa GSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare