Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs

Štab za vanredne situacije i predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uveo je vanrednu situaciju na teritoriji te opštine zbog povećanog broja obolelih od korona virusa, saopšteno je iz tog štaba. Tom odlukom zabranjeno je organizovanje svih proslava, slavlja i sportskih događaja.

Zavod za javno zdravlje u Leskovcu predložio je vanrednu situaciju koja je uvedena na 14 dana.

Kako je saopšteno, od 2. novembra do danas, od 91 testirane osobe sa teritorije Vlasotinca, 47 je pozitivno, i Zavod je takvu situaciju ocenio kao „nepovoljnu sa tendencijom daljeg pogoršanja“.

Pooštravanje mera podrazumeva ograničavanje rada svih ugostiteljskih objekata od devet sati uveče do šest sati ujutru.

Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, odnosno dozvoljen je boravak jedne osobe na četiri metra kvadratna, uz poštovanje propisanih mera lične zaštite, saopšteno je.

U narednih 14 dana zabranjeno je organizovanje svih proslava, slavlja i sportskih dogadjaja.

Naloženo je sprovodjenje mera zaštite i u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda, a štab je preporučio da se slave proslavljaju u krugu uže porodice.

Načelniku Opštinske uprave naloženo je da pojača rad inspekcijskih službi i da o izvršenim kontrolama svakodnevno informiše Štab za vanredne situacije.

Javno komunalno preduzeće Vodovod pojačao je dezinfekciju javnih površina, a posebno prilaznih puteva i platoa oko Doma zdravlja, škola, predškolskih ustanova, pijaca, banaka i pošta, nevedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar