Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U protekla 24 časa prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod još 3.341 građana. Preminulo je 19 osoba, kako se navodi na zvaničnom portalu.

Na respiratoru se nalazi 151 osoba, a testirano je 13.008 osoba.

***

Juče je kovid 19 potvrđen kod 3.536 građana, a preminula je 21 osoba.

Testirano je 12.514 osoba, a na respiratorima je bilo 143 pacijenta.

***

Danas je zasedao Krizni štab, ali iako je bilo najavljeno, nije predložio ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 21 sat.

Kako pišu “Novosti”, radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 23 sata.

Povezane vesti:

Sednica je bila zakazana za 11 sati, a trajala je oko 90 minuta. Kako javlja reporter Nova.rs, ministar Lončar napustio je sednicu desetak minuta pre okončanja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da jutros u Beogradu nije bilo nijednog slobodnog mesta u bolnici za obolele od korone i istakao da je krajnje vreme da budemo jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknemo nepotrebnih kontakata.

Lončar je na sednici Skupštine na kojoj se raspravljala o Izmenama i dopunama zakona o zaraznim bolestima naveo da je juče otpušteno 250 kovid pacijenata, ali da je 600 moralo da bude primljeno na bolničko lečenje za poslednjih 15 sati.

U kovid ambulantama niškog Doma zdravlja, od 15. marta do juče pregledana su 60.732 pacijenta, a najveći broj pacijenata – 97,8 odsto, lečili su lekari te zdravstvene ustanove, dok je 2,2 odsto pacijenata upućeno na dalje lečenje u Klinički centar Niš, rekao je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare