Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Posle burnog prepodneva u užičkom kraju, kada su putevi bili prohodni samo za putnička vozila koja su se kretala usporeno i otežano, a službe za održavanje puteva bile na terenu u punom kapacitetu, od 15 časova došlo je do potpune normalizacije kada je ukinuta i zabrana kretanja za teretnjake.

U Zlatiborskom okrugu sneg je u večernjim satima prestao da pada pa vozače a i zimsku službu održavanja očekuje dosta mirnija noć. Snega na kolovozu nema snega ali je oprez i dalje potreban a zimska oprema neophodna. Zbog niske temperature i pojave poledice potrebno je brzinu prilagoditi uslovima na putu i držati potrebno rastojanje između vozila.

Povezane vesti:

Najviše snega ima na planinskim prevojima gde je snežni pokrivač i preko pola metra. Pojačan oprez vozačima se i dalje savetuje na teritoriji Nove Varoši, Zlatibora, Tare, Debelog Brda i Kadinjače gde je danas bilo i najviše snega i prepreka na putu.

Pko 15 časova ukinuta je zabrana za kretanje teretnim vozilim ana putevima prvog prioriteta dok za puteve drugog i trećeg reda ona i dalje važi.

U prepodnevnim satima u užičkom kraju nije bilo moguće voziti brže od 50 km na čas. Uprkos otežanim uslovima, saobraćaj je bio intenzivan, pogotovo na putu ka Zlatiboru što je uobičajeno za nedelju. Prema podacima Policijske uprave Užice, na teritoriji koju pokriva, tokom dana dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, šest bez povređenih lica a u jednoj su povređene tri osobe.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar