Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Sneg koji u čačanskom kraju pada čitav dan u planinskim krajevima dostigao je visinu i više od 50 santimetara, a na pojedinim mestima vetar je napravio nanose i do jednog metra. Kako ističu nadležni, sneg je bio veoma vlažan, što je uticalo na otežano uklanjanje sa kolovoza. Najteža situacija je u jeličkim selima Brezovice, Ježevica i Premeća, kao i na Kablaru.

Od ranih jutarnjih časova ekipe javno komunalnih preduzeća „Komunalac“, „Gradsko zelenilo“ i „Moravac“, uz nadzor JP „Gradac“, su na terenu sa svom raspoloživom mehanizacijom, uključujući i svoje podizvođače.

„Večeras i tokom noći nastavljamo čišćenje puteva kako bi u ponedeljak ujutru svi putevi nesmetano funkcionisali. Najveći broj saobraćajnica je očišćen, a očekujemo da ćemo tokom večeri uspeti da osposobimo i put do Brezovica, što tokom dana nije bilo moguće zbog velikih snežnih nanosa“, kaže pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović.

On ističe da su na gradskom području očišćene sve saobraćajnice, ali na kolovozu ima raskvašenog snega do pet santimetara, pa se vozačima preporučuje oprez u vožnji.

Budžetom grada Čačka za Program zimskog održavanja puteva, gradskih saobraćajnica i javnih površina u gradu, kao i nabavku industrijske soli, opredeljeno je 53 miliona dinara.

„Grad je u ranijem periodu nabavio 40 raonika za čišćenje snega za potrebe sporednih puteva u selima, i kao i ranijih godina, obezbedio finansijska sredstva za nabavku goriva. Ova aktivnost, uz podršku mesnih zajednica, dala je izuzetno dobar efekat“,  rekao je Bojović i istakao da će se tokom sutrašnjeg dana nastaviti istim intezitetom na raščišćavanju saobraćajnica.

BONUS VIDEO: Sneg zavejao zlatiborski kraj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar