Foto:EPA-EFE/ANDRE PAIN

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 155 korisnika i 69 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 866, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene iznosi 333. Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“ u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ sa, Umke i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“ u Beogradu. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni, kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navelo je Ministarstvo.

U domovima za smeštaj starih i dalje je na snazi zabrana poseta.

Tagovi