Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Savez građana „Grupa Oktobar“ najavila je za subotu u 13 sati protest u Pionirskom parku povodom novog Nacrta zakona o policiji. I narodni poslanik "Zajedno" Đorđe Miketić pozvao jena protest. On je danas na javnoj raspravi o nacrtu novog zakona rekao da ga treba povući jer "ovaj zakon otvara vrata za mnoge zloupotrebe i problematičan je u jako velikom broju svojih članova", te najavio proteste sa zahtevom za njegovo povlačenje.

„Ukoliko Predlog zakona o policiji prođe neće biti daljih protesta jer se prebijanje demonstranata legalizuje“, stoji u proglasu koji je na Tviteru objavio advokat Čedomir Stojković, jedan od osnivača „Grupe oktobar“.

Pionirski park je kao mesto okupljanja izabran je jer je tu, kako se navodi, 2020. došlo do prebijanja demonstranata.

„U subotu 24. 12. u 13 sati se podsećamo na to prebijanje i započinjemo borbu protiv usvajanja takvog anticivilizacijskog zakona čiji je cilj da nas sve spreči u borbi za interese naše dece, legalizovanjem prebijanja njihovih roditelja“, stoji u pozivu na protest.

Pročitajte još:

Đorđe Miketić je, kako je saopšteno iz stranke Zajedno, na javnoj raspravi koja je održana u Regionalnoj privrednoj komori u Novom Sadu rekao da je „zakon pisan van preporuka Saveta Evrope“ i najavio proteste sa zahtevom za njegovo povlačenje.

Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Evropski parlamentarci su već na ovaj predlog zakona reagovali tražeći da se povuče i zajednički zahtev svih nas iz Zajedno, ali i drugih opozicionih stranaka, jeste da se ovaj zakon hitno povuče, jer ga je nemoguće popraviti, već se konačno treba da se sedne sa organizacijama civilnog društva, stručnjacima, građanima i opozicionim strankama i konačno napiše nov zakon“, kazao je Miketić.

On je najavio da su „građani odlučni u tome da se ovaj zakon vrati na ponovno pisanje“, i najavio da će zbog toga u subotu u Beogradu biti organizovan protest.

BONUS VIDEO Prelević i Nestorović: Novi zakon o policiji opasan i po građane i po nepodobne policajce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar