Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule još dve osobe. Testirano je 5.456 građana, od kojih je 227 bilo pozitivno.

Na  respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 22 pacijenta obolela od koronavirusa, dok su ukupno hospitalizovana 372.

Od početka epidemije koronavirsa u Srbiji registrovano je 35.946 slučajeva zaraze, dok su testirane ukupno 1.232.793 osobe.

Ukupan broj preminulih je 774, a procenat smrtnosti iznosi 2,15 odsto.

***

Juče su preminule dve osobe, a zaraženo je bilo još 265.

Na respiratorima se nalazila 23 pacijenta.

Broj testiranih bio je 7.429.

***

Vojno zdravstvo je spremno za novi udar koronavirusa, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilska vojne kovid bolnice VMC Kraburma u kojoj se nalazi 41 pacijent, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povezane vesti:

Komandant vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić rekao je da je trenutno u toj bolnici 41 pacijent i da su to sve teške pneumonije i životno su ugroženi.

Nošenje maski spasava život, poručila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i istakla da više od 80 odsto novozaraženih čine ljudi do 60 godina.

Upozorila je pozorila da su različita okupljanja i skupovi, kao i radni kolektivi mesta gde je najviše dolazilo do prenošenja virusa.

Ona je navela kako SZO procenjuje da na području Evrope oko 60 odsto stanovnika poštuje meru nošenja meski, a ukoliko bi taj broj porastao na 95 odsto do kraja godine bi bilo sačuvano 300.000 života.

“To nam dovoljno govori koliko ova mera spasava živote”, istakla je dr Kisić Tepavčević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar