U poslednja 24 časa preminule su još dve osobe, a zaraženo ih je još 265.

Na respiratorima se nalaze 23 pacijenta.

Od poslednjeg preseka testirano je 7.429 osoba.

***

Juče je preminula jedna osoba, a zaražene su bile još 203 osobe.

Broj hospitalizovanih juče je bio 359, a broj pacijenata na respiratoru bio je 25.

Broj testiranih bio je 6.504.

***

Dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza. Kisić je dodala da su maske obavezne svuda, kao što je i rekla ranije danas nakon sednice Kriznog štaba, ali ne i na otvorenom.

Mere koje ostaju kao obavezne su zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za različita okupljanja i da svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice, čiji je zadatak striktno sprovođenje preventivnih mera, dok će Arena od ponedeljka ponovo biti spremna za prijem pacijenata obolelih od Kovida 19.

***

Prethodno je Darija Kisić Tepavčević rekla je da su opšte preventivene mere, fizička distanca i nošenje maske, osnovne mere koje spasavaju živote, kao i da „maske moramo da nosimo svi, svuda, uključujući otvorene prostore„.

***

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da su javni prevoz, ugostiteljski objekti i šoping molovi nisu ključna mesta gde se širi infekcija već su to, pre svih zabave, proslave i rođendani i da je 36 odsto obolelih od koronavirusa u Beogradu.

U cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona, od jula do danas kontrolisano 8.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji, od kojih je 75 odsto u Beogradu, a prošle nedelje su intenzivirane kontrole, rekao je on za RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare