Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa u Srbiji su od posledica koronavirusa preminule dve osobe. Testirano je 5.263 građana, od kojih je 67 bilo pozitivno.

Na  respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 20 pacijenata.

Ukupan broj hospitalizovanih je 326.

Prema zvaničnim podacima, do sada je od koronavirusa u Srbiji preimulo ukupno 765 osoba.

***

Podsećamo, juče su bile zaražene 102 osobe, dok je jedna preminula.

Takođe, juče je na respiratorima bilo 20 osoba, a ukupno hospitalizovano 315 pacijenata.

Povezane vesti:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je jutros da se u naredne dve nedelje može očekivati ozbiljno povećanje i proširenje koronavirusa ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji.

Kon je naveo da je to prirodni tok virusa i istakao da se preporuka za nošenje maski na otvorenom ne poštuje.

Epidemilog Branislav Tiodorović rekao je ranije danas da će ova nedelja biti veliki test i da će se videti da li apeli imaju uspeha.

“Za mene je prijatno iznenađenje što se u Nišu u prethodna dva-tri dana, kao i u nekim drugim gradovima ugostitelji pridržavaju radnog vremena do 23 sata. Ako i u Beogradu bude kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno”, rekao je Tiodorović.

Upozorio je da ako u Beogradu, kao i u Novom Pazaru koji je ukinuo, pa ponovo vratio vanrednu situaciju, pod pritiskom s vrha, ne bude shvaćeno koliko je situacija ozbiljna, biće najmanje 300-400 novih slučajeva.

Lekari okupljeni u grupu Udruženi protiv kovida danas su takođe upozorili građane da se očekuje novi talas epidemije korona virusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare