Ujedinjeni protiv kovida: Uskoro novi talas, nosite maske

Društvo 12. okt. 202011:20 > 11:22
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lekari okupljeni u grupu Udruženi protiv kovida danas su upozorili građane da se očekuje novi talas epidemije korona virusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.

Građanima se preporučuje da nose maske i na otvorenom, kada ne mogu da naprave rastojanje od dva metra, da redovno i češće nego uobičajeno peru ruke bar 20 sekundi vodom i sapunom i da ih povremeno dezinfikuju alkoholom.

Udruženi protiv kovida poručili su građanima da narednih nekoliko meseci izbegavaju skupove i ne organizuju slave i proslave.

Povezane vesti:

„Molimo vas da se ne ugledate na političare. Oni se, ne samo u našoj zemlji, već i u mnogim drugim sredinama u svetu ponašaju bahato, nekažnjeno krše protivepidemijske mere i ugrožavaju okolinu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom leta nekoliko dana delilo zdravstveni sistem od kolapsa, kada za izbiljno obolele ne bi bilo mesta u bolnicama, i da je isključivo požrtvovanošću zaposlenih u zdravstvu dva puta zdravstveni sistem sačuvan od raspada.

„Kako strašno može da izgleda taj scenario videli smo nedavno u Novom Pazaru i Turitu. Posledice su bile tragične“, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar