Foto: N1

U poslednjih 48 sati u Čačku je korona virus potvrdjen kod 38 osoba, rekao je danas novinarima rukovodilac gradskog Radnog tima za praćenje tog virusa epidemiolog Mihailo Luković. Prema njegovoj proceni, krajem sledeće sedmice broj novozaraženih i novoobolelih od korona virusa u Čačku trebalo bi da "počne da opada".

Prema podacima Radnog tima na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku sada je hospitalizovano 110 pacijenata, od kojih je šest na respiratorima.

Mihailović je dodao da je od načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića dobio dopis u kome se sugeriše da Radni tim ubuduće ne iznosi podatke vezane za rad inspekcijskih službi.

U dopisu su navodi da će informisanje javnosti o pojačanom inspekcijskom nadzoru u cilju suzbijanja širenja korona virusa na teritoriji Moravičkog okruga vršiti isključivo načelnik Okruga, a u njegovom odsustvu šef odseka Sanitarne inspekcije, jednom sedmično svakog ponedeljka.

U dopisu se mole šefovi kriznih štabova da ne daju informacije za ono za šta nisu nadležni niti ovlašćeni da ne bi dodatno stvarali konfuziju i dezinformisali javnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar