vremenska prognoza
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 544 nova slučaja kovida-19, što je manje nego dan ranije kada je bio 791 novozaraženi.

Kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, 440 slučajeva (80,9%) dokazano je brzim antigenskim testom. Ovi pacijenti, predstavljaju  rezervoare zaraze koji u bliskom kontaktu sa drugim osobama mogu preneti virus i dovesti do pojave većeg broja obolelih. Manji broj novoobolelih je potvrđen PCR testom nakon negativnog brzog testa.

Najveći broj novoobolelih je u Novom Sadu – 195, dok ih je dan ranije bilo 269. Među njima, takođe, dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 13.176.

Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 3.852, a u Pančevu ih je trenutno više od 1.100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 bolesnih.

Povećan broj pacijenata na respiratorima

U bolnicama u Novom Sadu danas je na lečenju 357 kovid pacijenata, dok ih je juče bilo 361. Na respiratorima je 31 osoba, tri više nego juče.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе sе lеče 262 pаciјenta, od kojih su 23 na respiratorima.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 95 kovid pacijenata, od kojih je osam na mehaničkoj ventilaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar