čačak lidl gužva
Foto: rada Karanac

Dok su skoro svi privatnici "zaključani" zbog usvojenih mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije u "Lidlu" u Čačku je juče bilo više od 200 ljudi u isto vreme. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana koji poštuju mere, ali ponajviše ugostitelja koji su zbog zatrvaranja ogorčeni, pa su neki od njih predložili čak i i blokadu rada ovog mega-marketa.

Kako su rekli za Nova.rs razmišljaju o mogućnosti da svi zajedno dođu pred kapiju ovog trgovinskog lanca i popreče svoje automobile kako niko od kupaca ne bi mogao da uđe. Uostalom, o tome, kakva je situacija bila u ovoj trgovini najbolje svedoči fotografija Rade Karanac koju je objavila na svom tviter nalogu.

Pročitajte još:

„Juče je ovako izgledala situacija u čačanskom „Lidlu“. To je slika rigoroznih mera Vlade Republike Srbije. Ali zato ne rade Biblioteke, knjižare, radnje za hemijsko čišćenje…Zbogom pameti“, napisala je ona na ovoj društvenoj mreži. Istog stava je i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ koji je istovetnu sliku okačio na svom tviter nalogu.

Podsetimo, prekjuče su čačanski ugostitelji, vlasnici frizerskih radnji, salona venčanica i igraonica, njih oko 200, održalli protest ispred Gradske uprave u Čačku jer su nezadovoljni merama protiv koronavirusa koje je Krizni štab usvojio. Oni su na nekoliko minuta i blokirali ulicu koja prolazi pored opštinske zgrade i naveli da svi privatnici nemaju isti tretman od nadležnih, ali su u međuvremenu od strane gradonačelnika zamoljeni da se strpe, jer će on, kako je rekao, njhov problem predočiti nadležnima u Beogradu i pokušati da ga reši. Zapravo, nove mere predviđaju da rade samo prodavnice hrane, benzinske pumpe i apoteke do ponedeljka.

Čak je i premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila da je neophodno usporiti život u Srbiji, kako bi se videli da li brojevi, kada je u pitanju zaražavanje počinju da stahniraju ili opadaju.
Međutim i žitelji Čačka, ali drugih gradova se s pravom pitaju kako je moguće da su zatvoreni diskonti u koje ulaze kupci jedan po jedan, a Lidlu i sličnim marketima je dozvoljeno da rade iako se tu u isto vreme nađe i po 300 kupaca.

„Da li je to usporen život radi suzbijanja epidemije i kuda plovi ovaj brod“, postavljaju Čačani logično pitanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (9)