Kop i Jahorina puni – skijaši se ne boje ni gužve ni virusa

Video 15. mar. 202119:00
Podeli:

Vikend za nama obeležilo je hladno vreme sa temperaturama koje su pogodovale skijašima. Najviše ih je bilo, kao po pravilu, na Kopaoniku i Jahorini, pa smo za vas obišli obe turističke destinacije i proverili kako se poštuju epidemiološke mere.

Posle ogromnih gužvi koje smo zabeležili za novogodišnje praznike i Sretenje, upravo su zaljubljenici u skijanje bili ti koje su optuživali da su najveći krivci za porast broja novozaraženih koronavirusom.

I ovoga puta su na početnim stanicama žičara i gondola bili redovi, distanca se nije poštovala, ali kako nam je rečeno iz uprava oba skijališta, odrađeno je sve što je bilo u njihovoj moći. Od regulisanja broja skijaša u redovima, preko testiranja u hotelima, kao i česte dezinfekcije korpi i kabina, pa do deljenja besplatnih maski…

Sami skijaši sa kojima smo porazgovarali svesni su pošasti koja nas okružuje i preti svakog dana, ali nekako preovlađuje mišljenje da na otvorenom pri sportskim aktivnostima postoji mala mogućnost zaraze, a i ljubav prema belim stazama, kako kažu, ovaj virus ne može da im pokvari.

Komentari

Vaš komentar