Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Taman kada su Kragujevčani dočekali odloženi početak grejne sezone, koja je zvanično startovala 28. oktobra, počeli su problemi sa isporukom toplotne energije. Malo malo, pa sa mreže iskoči neko naselje, a u hladnim stanovima jutros su se probudiili stanovnici samog centra. Gradska toplana saopštila je da se kvarovi otklanjaju i da se proizvodnja toplotne energije odvija bez problema na svim toplotnim izvorima.

Sa zvaničnim saopštenjem ‘‘Energetike‘‘ ne bi se složili građani, koji su se jutros probudili u hladnim stanovima, dok je napolju temperatura bila ispod 10 stepeni.

Kragujevčani su na društvenim mrežama prijavljivali u kojim sve naseljima nema grejanja, a kako su naveli, problemi traju već nekoliko dana.

Kragujevačka ‘‘Energetika‘‘ je, inače, u ovoj grejnoj sezoni promenila energent za isporuku toplotne energije i sa mazuta i uglja prešla na gas. Ovaj ekološki potez, najavljivan je kao istorijska investicija, a u zamenu kotlova uloženo je 18 miliona evra iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Portal Glas Šumadije, objavio je danas, pozivajući se na izvor iz ‘‘Energetike‘‘, da se problemi sa grejanjem javljaju, jer je to preduzeće ušlo u grejnu sezonu sa novim kotlovima na gas, bez prethodnog remonta toplovodne mreže. Isti izvor je naveo  i da zbog toga, sada u raznim delovima grada pucaju cevi, te  da ekipe za saniranje havarija ne mogu da postignu da otklone sve kvarove.

Naš portal je od Energetike zatražio odgovore zbog čega u gradu dolazi do prekida u isporuci grejanja, ali nam odgovor nije stigao.

Umesto toga, oglasili su se zvaničnim saopštenjem na svom sajtu u kome su naveli da se ‘‘proizvodnja toplotne energije odvija bez problema na svim toplotnim izvorima‘‘.

Energetika zgrada Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Takođe, saopštili su i da njihove ekipe rade na otklanjanju kvarova u tri gradske ulice (Bulevar kraljice Marije, Dečanskoj i Ulici Nikole Pašića), kao i da su tokom noći i ranim jutarnjim satima otklonjeni kvarovi na magistralnom toplovodu u Lepeničkom bulevaru i na pravcu Centar.

Ulice u kojima nije bilo grejanja, nalaze se u gradskom jezgru sa velikim stambenim blokovima, tako da je bez grejanja bio veliki broj, od oko 22.000 domaćinstava, koja su u sistemu daljinskog grejanja.

BONUS VIDEO: Počela grejna sezona, ali evo kada mogu da vam isključe grejanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar