Kragujevac,nevreme
Foto: Privatna arhiva

Kragujevac je danas pogodilo jako nevreme. Oluja je trajala nešto kraće od pola sata, a grad i kiša su se smenjivali za to vreme. Nevreme je bilo toliko jako da je polomilo drveće u glavnoj ulici Aleksandra I Karađorđevića, koje je prilikom pada pokidalo žice na banderama pa je u tom delu grada došlo do prekida interneta.

Foto: Privatna arhiva

Jak vetar u Kragujevcu otkačio je i veliku figuru psa koji je bio zaštitni znak hipermarketa za kuće ljubimce koju je zatim gurao duž Ulice Save Kovačevića. Na svu sreću ogromna figura nije udarila ni u jedan automobil koji su u tom trenutku prolazio ulicom.

I u pojedinim delovima Beograda pada kiša i grmi. Nešto posle 18 sati počela je da pada najpre sitna kiša, a potom i sve snažnija. Crni oblaci sa oboda Beograda polako su se premestili ka centralnim delovima grada.

Prema poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), oblačnost koja na području zapadne i jugozapadne Srbije uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom u toku popodneva „premeštaće se ka zapadnim delovima Vojvodine, centralnoj Srbiji i Beogradu“.

„Do kraja dana veoma nestabilno sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Kasnije posle podne i uveče u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći u istočnim krajevima Srbije, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlјu, lokalno se očekuju vremenske nepogode: velika količina padavina, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar“, upozorava RHMZ.

I sutra se zadržava nestabilno vreme sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, a više padavina se očekuje na istoku zemlјe.

U većem delu zemlje na snazi je crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.

Foto: RHMZ

 

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar