Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Za usluge parkiranja, Kragujevčani će od 1. januara morati da izdvoje više novca, pogotovo građani koji planiraju da se na određenom mestu zadrže duže, jer je poskupljenje najveće u kategoriji drugog započetog parking sata.

Parkiranje vozila u strogom centru Kragujevca u takozvanoj ,,nula zoni‘‘ duže od jednog sata, građani će umesto 78 dinara, od 1. januara plaćati 110, što je poskupljenje od 32 dinara.

Iz JKP ,,Šumadija‘‘ u čijoj je nadležnosti sektor parkiranja, saopštili su cenovnik koji će važiti od Nove godine, a poskupele su gotovo sve kategorije po zonama i tipu parkirališta.

Tako će na posebnom parkiralištu ,,Zastava‘‘ cena po započetoom satu, umesto dosadašnjih 30 dinara, biti udvostručena i od Nove godine iznosiće 60.

Ilustracija Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na otvorenim parkiralištima u zonama jedan i dva, prvi započeti sat biće skuplji za 10 dinara, a do sada je koštao 35 u prvoj, odnosno 24 u drugoj zoni. U tim zonama povećane su i cene celodnevne parking karte, pa je tako u prvoj zoni umesto 110 dinara nova cena 135.

Skuplja će biti i opšta dnevna karta, koja je sa 990 dinara, otišla na 1.200.

U JKP ,,Šumadija‘‘, saopštili su da ovim poskupljenjem, nisu obuhvaćene povlašćene stanarske parking karte za građane koji imaju prebivalište u zonama naplate parkinga. Tako će i od Nove godine Kragujevčani mesečno plaćati 300 dinara kako bi mogli da se parkiraju ispred svoje zgrade, a ukoliko imaju dva automobila, za drugo vozilo će morati da izdvoje 600 dinara mesečno.

BONUS VIDEO: Ko će graditi podzemni parking u Kragujevcu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar