Ilustracija Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Sve veći nedostatak parking mesta i očigledan problem koji imaju građani Kragujevca, ali i svi koji dolaze u grad, Gradska uprava je odlučila da reši kroz javno privatno partnerstvo. Lokalna administracija raspisala je javni poziv za projekat izgradnje i upravljanje javnom garažom, koja bi bila izgrađena u samom centru grada.

U javnom pozivu koji je raspisala kragujevačka lokalna vlast, navodi se da traže privatnog partnera koji bi kroz javno privatno partnerstvo izgradio garažu i dobio koncesiju na upravljanje tim objektom u trajanju od 35 godina.

Za buduću garažu, grad je odredio lokaciju u zoni između zgrade Gradske uprave i Ulice dr Zorana Đindjiča, a planirano je da novizgrađeni objekat ima 320 parking mesta i dve podzemne etaže.

U javnom pozivu se navodi da će koncesionar preuzeti deo poslova koji su do sada bili povereni JKP ’’Šumadija’’, tako što će se upravljanje parkiralištem u izgrađenoj garaži, izuzeti od režima upravljanja ovog preduzeća i biti prepušteno izabranom koncesionaru.

Rok trajanja koncesije je 35 godina nakon dobijene upotrebne dozvole, odnonso 38 godina, ako se računa i period projektovanja i izgradnje. Visina koncesione naknade neće biti manja od 5 odsto ostvarenih prihoda, a period neplaćanja koncesije ne treba da bude duži od deset godina, navedeno je javnom pozivu.

Kao jedan od uslova navode i da ponuđač mora da ima zaključeno minimum pet ugovora o javno privatnom partnerstvu, ili o koncesiji koja se tiče javnih garaža, kao i 20 miliona evra godišnjeg prihoda u svakoj od tri prethodne godine.

Nova javna garaža gradila bi se prema Planu generalne regulacije “Prodor”, a rok za dostavljanje ponuda je 30. novembar.

BONUS VIDEO: Pomama za kupovinom parking ili garažnih mesta u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare