Foto: Printscreen/Kosovo Online

Novinarka iz Kosovske Mitrovice, Ana Marija Ivković izjavila je za N1 da su večeras u 22h u severnom delu Kosovske Mitrovice ponovo začule sirene, ali da je situacija u gradu mirna.

„Sirene su prestale pre tri sata, ali su se ponovo oglasile. Za sada nemamo informacije šta se događa. Što se tiče informacija vezanih za pucnjavu, informacije sa terena govore da u Radarima do 21.30 nije bilo nikakve pucnjave. Što se tiče Brnjaka, nemam nikakve informacije. Ono što je zanimljivo u vezi saopštenja policije Kosova je da nije bilo preciznih informacija na kojoj lokaciji se dogodila pucnjava o kojoj govore“, navodi Ivković.

Prema njenim rečima, u južnom delu Kosovske Mitrovice je parkirano više vozila policije, ali da to ne sugeriše da se nešto vanredno događa.

„Veća je prisutnost karabinjera, ali je situacija zaista mirna“, navela je Ivković za N1.

Ona je potvrdila da su administrativni prelazi zatvoreni, kao i da su barikade napravljene od kamiona koji su natovareni peskom i zemljom, a da se u neposrednoj blizini barikade u rudarima nalaze i kola Hitne pomoći, koja ne učestvuju u blokadi, već se samo nalaze u neposrednoj blizini.

Podsetimo, građani su u toku večeri postavili barikade na severu Kosova i Metohije, nakon najave Prištine da sutra počinje primene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama.

BONUS VIDEO Trajković i Garić: Kurti ne sprovodi zakone kada su u pitanju Srbi na Kosovu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar