Podeli
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na području opštine Dimitrovgrad više od 130 osoba je u izolaciji, a potvrđen je jedan slučaj oboljevanja od koronavirusa kod osobe iz ovog grada, koja je nakon toga smeštena na Infektivnu kliniku u Nišu, rekao je Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

Dimitrov je za agenciju Beta izjavio da je ta osoba “zaražena iz kontakta”, kao i da su osobe koje su imale kontakt s njim u izolaciji.

“Od prvog dana proglašenja vanrednog stanja u Dimitrovgradu su uvedene rigorozne mere”, rekao je Dimitrov. Naredbom od 17. marta zabranjen je rad svih ugostiteljskih objekata, sala za sve vrste zabave, sportskih objekata, teretana, kladionica, frizerskih i kozmetičkih salona.

“Ostala je mogućnost dostave hrane iz ugostiteljskih objekata građanima. U trgovinskim lokalima je ograničen broj ljudi u prodavnicama i određeno lice koje će te mere sprovesti. Predsednici Saveta mesnih zajednica kao poverenici Civilne zaštite u selima evidentiraju sve novopridošle osobe iz inostranstva i drugih gradova i o tome obaveštavaju Štab i te osobe da treba da budu u samoizolaciji”, naveo je Dimitrov.

Prema njegovim rečima, radnici lokalnog komunalnog preduzeća dezinfikovali su ulaze u prodavnice i u Dom zdravlja, a danas će radnicima koji rade sa strankama biti podeljene po dve pamučne maske za višekratnu upotrebu.

Pročitajte još:

“Do kraja nedelje očekujemo novu isporuku maski koje ćemo podeliti svim domaćinstvima na području opštine. Kad svi dobiju maske niko više neće moći da se kreće u gradu bez njih… Preduzeli smo sve mere i nadam se da smo uspeli da usporimo širenje epidemije. Štab za vanredne situacije svakog dana proverava kako se sprovode mere sprečavanja širenja korona virusa”.

Dimitrov je rekao i da je Dom zdravlja pozvao nezaposlene medicinske sestre, lekare i vozače da se jave za radno angažovanje u Domu zdravlja.

”U ovom trenutku potrebna su četiri vozača, ali su potrebne i sestre zbog mogućnosti pogoršanja epidemiološke situacije”, rekao je Dimitrov.