Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je na jučerašnjoj konferenciji za medije najavljena promena strategije testiranja ljudi na koronavirus, vojska je počela da postavlja bolničke krevete u najveću halu Beogradskog sajma.

Kako javlja reporterka Nova.rs ispred Hale 1 na Beogradskom sajmu nalazi se više od 10 vojnih kamiona iz kojih se istovaruju kreveti.

„Hala 1 biće spremna do sutra ujutru, a bočne hale Beogradskog sajma koristiće osoblje“, rekli su za Nova.rs na licu mesta.

Kako javlja reporterka čitava hala je pod krevetima, koji su postavljeni na udaljenju od otprilike metar.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradivić rekao je za Nova.rs da je planu da se postavi 3.000 kreveta od čega će oko 2.500 njih biti u Hali 1 Beogradskog sajma, kao i da će svi kapaciteti Sajma biti iskorišćeni u borbi protiv epidemije.

„Svi potrebni prostori će biti iskorišćeni dok se ne postavi 3000 kreveta, kao i za postavljanje svih posebnih prostorija za lekarsko osoblje, posebno za smeštaj, za hranu i tako dalje“, precizirao je  Miloradović.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče najavio da se menja način testiranja na koronavirus.

Potpuno promenjena strategija znači da počinje masovno testiranje, a svi koji budu bili pozitivni biće izolovani u zvaničnim institucijama ili privremenim objektima za smeštanje obolelih, poput Beogradskog sajma.

Do sada je „taktika“ bila da se svi sa blagim simptomima šalju u kućnu izolaciju, ali se to sada menja.

Na fotografijama i videu možete videti kako će izgledati najveća hala Beogradskog sajma, u koju vojska upravo ubacuje bolničke krevete.