Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Prema zvaničnoj statistici, još dve osobe iz Bora u poslednjih 24 sata preminule su od posledica zaraze koronavirusom, a kao i u prethodnim slučajevima, reč je o pacijentima koji su imale združene bolesti.

Zvaničan podatak je da je od korone od izbijanja epidemije do danas preminulo desetoro stanovnika Bora.

Na teritoriji grada, u međuvremenu, registrovana su dva nova slučaja virusa i sa današnjim danom ukupno je 35 osoba pozitivno na virus.

„Preminuli su muškarac star 70 godina koji je imao malignitet, i žena starosti 61 godinu koja je bolovala od astme. Pacijentkinja je zbog pogoršanja osnovne bolesti upućena na dalje lečenje u Niš gde je i preminula, dok je muškarac zbog teškog stanja bio hospitalizovan na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru“, rekla je Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja Bor.

Prema njenim rečima, u Kovid ambulanti je u prethodna tri dana zabeleženo oko 60 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim virusu, a za 21 uzeti bris čekaju se rezultati testiranja.

Ona je rekla da se epidemiološka situacija na teritoriji grada neprekidno prati, a ukoliko u narednim danima bude zabeležen skok broja zaraženih, razmatraće se i ponovno uvođenje vanredne situacije.

Od početka pandemije, na teritoriji grada registrovan je 331 slučaj virusne infekcije, 286 osoba se oporavilo, dok je deset osoba izgubilo bitku sa virusom.

U prethodna 24 sata, na jugu Srbije još dvoje je preminulo od posledica koronavirusa. Posle jučerašnja dva smrtna slučaja u Kliničkom centru u Nišu, u poslednja 24 sata još jedan „pozitivni“ je tamo preminuo, a u leskovačkoj bolnici bitku sa kovidom-19 izgubio je sedamdesetogodišnji pacijent sa svim simptomima novog koronavirusa, ali rezultat testa nije dočekao.

Zvanični bilans za poslednja 24 časa u Srbiji, prema sajtu Ministarstva zdravlja je dvoje preminulih i više od 300 zaraženih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar