Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Zoran Stefanović koji je nedavno dobio otkaz, izjavio je da je mnogo neregularnosti u tom preduzeću i da u 80 do 85 odsto slučajeva vozila izlaze nispravna u saobraćaj.

On je za vikend izdanje lista Danas rekao da GSP plaća penale gradskoj upravi ukoliko u intervalima od osam, 10, 12 ili 14 sati planirani broj vozila nije na ulici, pa u saobraćaj ulaze i ona koja su neispravna.

Stefanović je rekao da je dobio otkaz u GSP-u zbog organizovanja protesta ispred Vlade Srbije, i da će podneti tužbu zbog takve odluke uprave preduzeća.

PROČITAJTE JOŠ:

„Lično sam odbio direktora svog pogona da isteram jedan autobus. On kaže: isteraj ga samo zbog brojnog stanja, ja sam rekao – neću. On zna da je neispravan i opet pokušava. Direktori pogona znaju da vozila nisu ispravna i svesno ih šalju na ulice“, rekao je Stefanović.

On je naveo i da rukovodstvo ima bonus ako ne potroši novac za rezervne delove, i to 20 ili 30 odsto na platu, i da to maksimalno koristi.

„Dakle, ukoliko u tom mesecu ne potrošite novac predvidjen za rezervne delove, dobijete bonifikaciju 20 ili 30 odsto na platu. Znači, uspešan direktor, nije potrošio novac, a ovamo što vozilo izlaze neispravno, to nema veze. Nema veze što putnici udju u autobus gde od tri osovine, koči samo srednji desni točak, a putnici to ne znaju“, rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO: Autobus u perionici sa putnicima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)