Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Savo Manojlović iz organizacije "Kreni-promeni" objavio da će na današnjim protestima u Beogradu građani isključivo pešace blokirati saobraćaj, te da se neće koristiti automobili kao u ostatku zemlje.

„Centralno mesto za blokadu je kao prošli put Gazela. Zauzimanje raštrkano i preko Mostarske petlje i preko novobeogradske strane. A tačke za blokadu su Pančevački most, Terazije, Slavija, Brankov most“, objavio je Manojlović na Tviteru.

Najavljena blokada Srbije u Beogradu radiće na dva koloseka: pešačka blokada poput onih koje smo videli prošle subote; drugi će biti auto-blokada, koja je organizovana na većem broju lokacija širom grada.

Akcije blokade najavilo je nekoliko ekoloških udruženja, a predvode ih organizacije „Kreni promeni“ i „Ekološki ustanak“. Prethodna akcija blokiranja saobraćaja širom zemlje izazvala je ozbiljne turbulencije u javnosti, a bilo je, podsećamo i fizičkih obračuna – ponajviše u Šapcu i Novom Sadu.

Za ovu subotu najavljena je blokada saobraćaja koja će trajati i duže od sat vremena, pministar policije je dao dozvolu policiji da „primeni nasilje“, a lideri pokreta rekli su da neće odstupiti od jasnih zahteva.

Bonus video: Blokada autoputa iz drugog ugla

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare