Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Najavio je da će sledeće nedelje biti otvoren punkt u novoj zdravstvenoj stanici u Borči i dodao da će biti otvarano još punktova, kako za tim bude bilo potrebe.

U Beogradu je do sada vakcinisano skoro 170.000 građana, a revakcinisano 16.800, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će sledeće nedelje biti otvoren punkt za imunizaciju u novoj zdravstvenoj stanici u Borči.

„U Beogradu je do sada vakcinisano skoro 170.000 građana, a to znači da je oko 10 odsto punoletnog stanovništva već vakcinisano. Ako uzmemo u obzir da se oko 350.000 Beograđana prijavilo za vakcinaciju, to znači da se oko 20 odsto punoletnog stanovništva u glavnom gradu prijavilo za vakcinaciju“, rekao je Vesić za Tanjug na punktu u Belekspocentru na Novom Beogradu. Podsetio je da se na tom punktu vrši vakcinacija, a na Beogradskom sajmu revakcinacija, te da se imunizacija sprovodi i u svih 17 gradskih domova zdravlja.

Zamenik gradonačelnika je još jednom pozvao građane Beograda da se vakcinišu i istakao da vakcina ima dovoljno.

Beogradski sajam Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlada obezbedili su dovoljno vakcina. Stiglo je dodatnih 500.000 doza kineskih vakcina, stiže vakcina AstraZeneka, dobićemo i nove količine Fajzerove vakcine, mnogo više nego sve zemlje u regionu… Molim sve da budu odgovorni, da se vakcinišu kako bi se što pre vratili normalnom životu jer je vakcina jedini način da se izađe na kraj sa epidemijom“, rekao je Vesić. On je punkt u Belekspocentru, gde je danas nastavljena vakcinacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, obišao zajedno s gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević.

„Nastavljamo sa imunizacijom prioritetnih grupa kada su u pitanju zaposleni iz sistema socijalne zaštite“, rekla je Stanisavljevićeva i dodala da će se danas u Belekspocentru imunizovati četvrta grupa zaposlenih iz Prihvatilišta za odrasla i stara lica, Prihvatilišta za decu, gerontodomaćice… svi oni koji direktno rade sa korisnicima.

Ona je najavila da će se u nedelju izvršiti revakcinacija prve grupe zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar