Foto:AP Photo/Luca Bruno

Vakcinacija protiv gripa je u Srbiji zvanično počela 1. oktobra i trenutno je dostupna onim zdravstveno najugroženijima, ali ne i širim slojevima stanovništva. Uprkos upozorenjima da treba preduprediti sudar sezonskog gripa i korone, besplatno vakcinisanje trenutno je moguće samo uz potvrdu vašeg odabranog lekara da spadate u neku od rizičnih kategorija. U nekoliko lanaca privatnih apoteka, kao i u državnim Apotekama Beograd, još uvek nema vakcina protiv gripa, a po svemu sudeći, neće ih ni biti pre decembra.

Proverili smo u dva velika lanca privatnih apoteka koje postoje širom Beograda, ali i u svim većim gradovima Srbije – vakcina protiv gripa nema i još uvek se na zna kada će ih biti.

U državnom lancu Apoteke „Beograd“, objašnjavaju da su apoteke „na čekanju“ i da vakcina u njima neće biti pre decembra.

U međuvremenu, uz sporadične nestašice, vakcine su, za one najugroženije kategorije, dostupne u domovima zdravlja, pa besplatno mogu da ih prime stariji od 65 godina, trudnice i hronični bolesnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare