Foto: Printscreen Nova/Video

Advokat Zdenko Tomanović izjavio je za N1, na pitanje o dolasku jedinica Poreske policije i Uprave za kriminalnu policiju (UKP) u "D Express", da je jedna od prostorija u toj kompaniji zapečaćena i da to otežava poslovanje.

„Kao advokati ‘Daily Expressa’, zatražili smo od Višeg javnog tužilaštva razjašnjenje da li je ono naložilo policijskim službenicima da zapečate prostoriju u ‘D Expressu’ i da je i dalje drže zapečaćenom“, kazao je za N1.

Kako je pojasnio, takav podatak je neophodan „radi preduzimanja radnji dalje pravne zaštite i iniciranja postupaka protiv odgovornih za niz nezakonitih radnji prilikom upada u prostorije ‘D Expressa‘“.

„Prostorija je i dalje zapečaćena i time se otežava dalje poslovanje a ovakvim nezakonitim postupanjem policijskih službenika UKP-a, povređuju se prava zagarantovana Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima“, naglasio je Tomanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema standardima međunarodnog prava, dodao je, „i pravno lica ima pravo na neometano uživanje svoje imovine“.

„A prema stavu Evropskog suda za ljudska prava, može doći do povrede tog prava u slučaju nezakonitog pečaćenja prostorija“, naveo je advokat.

On pojašnjava i da je upozorenje, koje je okačeno na vratima prostorije koju je zapečatio UKP, izdato od strane Odeljenja za uviđajno-operativne poslove, što ukazuje da je u konkretnom slučaju „izvršen uviđaj ili je prostorija zapečaćena radi uviđaja“.

„U konkretnom slučaju nije vršen uviđaj, niti je bilo moguće vršiti ga, niti je uviđaj u najavi“, naglasio je Tomanović.

BONUS VIDEO: Poštar u štrajku Stefan Mitrović: Upad UKP u „D Exspress“ je još jedan vid zastrašivanja od strane države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar