„Uvesti policijski čas, selektivno“: Tiodorović za Nova.rs

Društvo 28. okt. 202013:56 > 14:06
Podeli:
Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović / Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

"U ovom trenutku nema novih mera, ali će se oštro sankcionisati nesprovođenje postojećih mera", poručio nam je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U međuvremenu, sve češće se priča i licitira i spekuliše o ponovnom uvođenju policijskog časa. Bojažljivo, svakoga dana osluškujemo brojke i podatke o broju zaraženih i preminulih. Pitamo se hoće li nas ponovo zaključati i kao da su naše sudbine u rukama Kriznog štaba. Jedan od aktuelnih krojača naše sudbine, član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, ukratko nam je objasnio kako bi trebalo da izgleda procedura za uvođenje policijskog časa i koliko smo daleko od toga.

„Krizni štab predlaže Vladi na osnovu sagledavanja epidemijske situacije donošenje odluke o policijskom času. Takva procena ne postoji još. Moje mišljenje je da bi selektivno trebalo primeniti ovu meru na one sredine gde se i pored svih napora ne ostvaruje kontrola epidemioloske situacije“, objašnjava Tiodorović.

Nešto ranije, Tiodorović je za naš portal rekao da zatvaranje škola i policijski čas još nisu u opcicaju. Ipak, čini se da ne isključuje u potpunosti tu mogućnost.

„Još smo daleko od odluke da se škole zatvore i u potpunosti pređu na onlajn nastavu. Takođe, mislim da ne možemo govoriti o policijskom času, još uvek nije vreme za tako nešto. Ipak, ako se ovako nastavi i ako bude raslo, moraju doći u obzir sve mere koje se mogu koristiti kako bi se stavila pod kontrolu ukupna epidemiološka situacija“, rekao je ovaj iskusni epidemiolog.

Priznaje da ga aktuelna epidemiološka situacija zabrinjava, a posebno ističe Beograd.

„Ja sam zabrinut zbog porasta broja zaraženih i zbog očekivanja da i danas budemo na trocifrenoj brojci, a može da bude i četvorocifrena. Verovatno, s obzirom na ukupna kretanja ovih dana, da će Beograd i dalje biti najizrazitiji primer povećanja. Prema tome, mere se moraju sprovoditi“, poručuje Tiodorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar