Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Još smo daleko od odluke da se škole zatvore i u potpunosti pređu na onlajn nastavu. Takođe, mislim da ne možemo govoriti o policijskom času, još uvek nije vreme za tako nešto. Ipak, ako se ovako nastavi i ako bude raslo, moraju doći u obzir sve mere koje se mogu koristiti kako bi se stavila pod kontrolu ukupna epidemiološka situacija", kaže za Nova.rs član kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović.

Kaže da se epidemiološka situacija u školama prati na dnevnom nivou i da će se reagovati u skladu sa podacima.

„Lako ćemo doneti odluku, ako dođe do poremećaja“, kaže Tiodorović komentarišući mogućnost da se pređe na nastavu od kuće.

Očekuje se i dogovor o novom zasedanju Kriznog štaba, a to bi moglo da se desi sutra ili prekosutra.

„Znate ko saziva Krizni štab, verovatno bismo mi još danas imali sastanak, da nije zasedanja Skupštine“, kaže Tiodorović i tako nas podseća na to da je premijerka Ana Brnabić na čelu Kriznog štaba, a da se danas u Skupštini očekuje imenovanje nove ministarske garniture na čijem čelu će ponovo biti Brnabić.

Za danas nam je najavljeno i obraćanje predsednika države Aleksandra Vučića, a Tiodorović kaže da nema neka konkretnija saznanja o tome šta bi predsednik mogao da nam saopšti.

„On ima sastanak sa direktorima kovid bolnica. Ja nisam u toku sa tim, mogu samo da pretpostavljam da će tema biti angažovanje kovid bolnica“, kaže Tiodorović.

Priznaje da ga aktuelna epidemiološka situacija zabrinjava.

„Ja sam zabrinut zbog porasta broja zaraženih i zbog očekivanja da i danas budemo na trocifrenoj brojci, a može da bude i četvorocifrena. Verovatno, s obzirom na ukupna kretanja ovih dana, da će Beograd i dalje biti najizrazitiji primer povećanja. Prema tome, mere se moraju sprovoditi“, poručuje Tiodorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare