Grafika: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminulo je pet osoba, zaražene su 1.053 osobe.

Na respiratorima se nalazi 38 osoba.

Testirano je 9.430 osoba.

Broj hospitalizovanih osoba je porastao na 823.

***

Juče je bila zaražena 341 osoba, a jedna osoba je preminula.

Bilo je hospitalizovano 768 osoba, dok je 39 pacijenata bilo na respiratoru.

Testirane su bile 6.503 osobe.

***

U kovid ambulantama domova zdravlja u Beogradu za 24 sata bilo je 2.553 pregleda, kažu za Tanjug u Ministarstvu zdravlja. Povećava se broj prvih pregleda. Od ukupnog broja pregleda oko 60 odsto su bili prvi pregledi – 1.556.

***

Epidemiološka situacija u Srbiji je nepovoljna i dalje se pogoršava, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Predrag Kon i dodao da se razmišlja o pooštravanju mera.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On je naveo da to što je juče bila 341 novozaražena osoba, nije odraz prave situacije i da su brojke uvek niže ponedeljkom, a da se već danas biti verovatno novi rekordni brojevi novozaraženih.

“Očekuje se porast zaraženih ove i sledeće nedelje. Posle toga nadamo se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu. Povećavaće se i broj onih koji su za hospitalizaciju. To važi za celu Srbiju, najteža situacija je u Beogradu”, naveo je Kon.

***

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je za RTS da Srbiji preti eksponencijalni rast broja zaraženih koronavirusom, ističući da moramo da učinimo sve da ne dođe do toga.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Srđa Janković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da zabrinjava svaki porast brojeva – i zaraženih i preminulih i pacijenata na respiratoru.

“Najvažnije je sačuvati kontrolu nad tokom epidemije, ograničiti porast broja zaraženih. Pre nego što govorimo o pooštravanju, mere koje su na snazi moraju da se sprovedu. Izbegavanje okupljanja, maske, distanca, mogu mnogo toga da učine”, naveo je član Kriznog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare