Među onima koji su večeras pružili podršku aktivistima koji su odlučili da kampuju ispred Predsedništva Srbije bio je i glumac Tihomir Stanić, koji u izjavi za portal Nova.rs kaže da najmanje što može da uradi jeste im pruži podršku, kao i da mu je to dužnost.

„Mi imamo grupu ‘Umetnici protiv zagađenja’ i odlazili smo u Jadar, poznajemo ovde ljude lično, to su nam postali prijatelji i ako su oni spremni da ovde noćima kampuju i mrzni pod ovim šatorima, očigledno je da se bore za nešto važno“, navodi Stanić, koji dodaje da je vreme da i nama ova tema postane važna i ako ih podržimo imamo šanse za lepšu budućnost.

„Ako odustanemo od borbe, loše će se završiti po sve nas“, podvlači Stanić.

On je u svom obraćanju okupljenima pročitao odlomke iz romana Ive Andrića, „Na drini Ćuprija.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovaj deo o Danku u krvi, koji je istorijski poznat za mene, koji to već govorim već 20 godina – je potresan. U ovom slučaju neki janjičarski aga po oružanom pratnjom odvede decu u beli svet, u tadašnji Istanbul. To nam se dešava i sada: Roditelji ispraćaju decu na železničkim stanicama, ispraćuju svoju pametnu i vrednu decu, jer u ovoj zemlji više ne vide budućnost“ napominje Stanić i dodaje da odlazak iz Srbije više nije izuzetak, već pravilo i vreme je da se nešto menja.

Podsetimo, aktivisti iz Gornjih Nedeljica, Gornje Dobrinje i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastavili su večeras da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije dok njihov zahtev ne bude ispunjen. Oni traže uvođenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

BONUS VIDEO: Kampovanje ispred Predsedništva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar